Nega kože lica jačeg pola sve više postaje deo svakodnevnice, baš kao što su muška odela ili dobar auto za svakog muškarca svakodnevna rutina. Istina je da je nega kože lica muškarcima čak i potrebnija nego ženama.

Koža muškaraca se prirodno razlikuje od kože žena, pa se samim tim razlikuju i njihove potrebe, kao i kozmetički proizvodi koji su im namenjeni.

Muškarci najviše upotrebljavaju proizvode za brijanje i after-shave proizvode, kao i proizvode za održavanje lične higijene(sapune, šampone, dezodoranse…). Ipak, u poslednjih desetak godina osetan je porast prodaje anti-age proizvoda.
Koža muškaraca i žena razlikuje se u pogledu:
1.Debljine i hidratisanosti
2. čvrstine
3.Sadržaja sebuma i znoja
4. Prisustva dlaka na licu i telu
Prvi korak do čistog lica i zdrave kože jeste čišćenje. Umivanje  vodom i blagim sapunom ili gelom omogućavaju porama da dišu, a ujedno otklanjaju nečistoće sa lica.

Hidriranje lica je drugi bitan korak, zato je bitna upotreba hidrirajućih krema  koje će prehraniti vaše lice i snabdeti ga neophodnom vlagom, a pri tome ga neće izmastiti.
Povremenom upotrebom finih, hidrirajućih maski osvežavate tonus kože, hranite je bitnim vitaminima i činite je elastičnom.
Naša preporuka je SLC Multipeptide Mask-a koja smanjuje bore, daje efekat meke i sjajne kože, a zbog jedinstvenog kompleksa multipeptida koji čine kožu nežnom, izglađuje površinu kože i vratiće vam mladalački izgled i prirodni sjaj.