Ne možete se rešiti suve kože na telu? Planirate odlazak na depilaciju voskom ili nanošenje peparata za samopotamnjivanje?
U vašoj kozmetičkoj kolekciji za negu tela, biće potrebno još nešto više od losiona ili mleka. Dobra je ideja da u tom slučaju nabavite neki dobar piling za telo.
Zašto bi trebalo koristiti piling za telo?
Umesto da se sa suvim delovima tela borite iznova i iznova nanošenjem višestrukih slojeva  losiona, najbolje je doći do srži problema koristeći piling za telo.

To je najbolji način za otklanjanje suvih i mrtvih ljuspica kože, jer ćete poliranjem  grubih površina doći do svetlije, mlade i glatke kože. Još bolje, koristite neki od pilinga koji u sebi sadrže esencijalna ulja.
Piling je izuzetno dobra stvar nakon depilacije voskom, jer se na taj način mogu otkloniti suvi delovi kože i depilaciju učiniti još delotvornijom.
Koji piling za telo je odg0varajći za vas?
Odabir pravog pilinga za telo je malo zahtevniji zadatak nego što mislimo. Evo nekoliko saveta za odabir savršenog pilinga za vas.

-Ukoliko imate osetljivu kožu, izbegavajte pilinge na bazi soli, jer njihova glavna funkcija je detoksikacija, a takvi sastojci mogu iziritirati osetljivu i suvu kožu.

-Ukoliko ste skloni pojavi akni na koži tela, odaberite piling koji sadrži glikolnu ili salicilnu kiselinu.

-Ako želite da radite piling često, potražite piling sa sitnim i finim granulama, dok za zadebljalu i grubu kožu potražite piling sa krupnijim granulama, kao što je recimo piling sa krupnim granulama kafe.

Dokazano je da kofein iz kafe može da umiri crvenilo kože i veoma je odličan u nezi suve i beživotne kože.
Već nakon prvog tretmana ovim pilingom, primetićete kako vam  je koža bolje teksture i neverovatno glatka.

-Ukoliko imate izuzetno osetljivu kožu, potražite piling koji je bogat esencijalnim uljima na bazi hidratantne kreme.

-Ukoliko imate masniju kožu, mnogo su bolji pilinzi sa prirodnim sastojcima kao što je ovseno brašno ili ovsena kaša, limun, papaja…

Koža je naš najveći organ i predstavlja omotač tela koji je u neposrednom kontaktu sa spoljašnjom sredinom. Zato je bitno raditi piling kože jer kada se organizam oslobađa toksina, on se između ostalog oslobađa i putem kože.
Održavanje dobrog zdravlja i izgleda kroz spa tretmane može biti veoma korisno i ukoliko razmišljate o poseti nekom od spa centara, piling obavezno stavite u vaš deo rituala, ali ukoliko nemate vremena, odaberite jedan od boljih pilinga pomoću kog ćete imati savršeno glatku i nežnu kožu.