KAKO POBEDITI CELULIT?

Celulit je sasvim normalna pojava i moderan problem svih pripadnica lepšeg pola. Čak i najmršavije manekenke i mnoge poznate ličnosti imaju problem sa celulitom. Ovaj problem, poznat kao ružna „pomarandžina kora“ ima više od 90% žena. Iako je karakterističan za pripadnice lepšeg pola, javlja se i kod nekih gojaznih muškaraca. Osim što se pojavljuje na butinama, zadnjici i nogama, može se pojaviti i na stomaku i rukama. Kod većine žena kao posledica se javlja problem nedostatka samopouzdanja. Iako eksperti tvrde da je nemoguće u potpunosti ukloniti celulit, ipak pravilnim načinom ishrane, vežbanjem, masažama i odgovarajućim kremama može se efikasno smanjiti, čak i ukloniti celulit.

 

  1. Ishrana

Nepravilna ishrana, masna hrana, slatkiši i kalorične zaprške su glavni uzrok pojave celulita, dok voda, voće i povrće ubrzavaju vaš metabolizam i pomažu da se efikasno smanje i sagore masne naslage. Isto tako, sto je veoma štetna i doprinosi pijavi celulita, treba je izbegavati.

  1. Tečnost

Povećajte unos tečnosti. Pijte često vodi, limunadu i ceženu narandžu bez šećera. Isto tako, konzumacija žutog i zelenog čaja pomoći će da smanjite celulit.

 

  1. Kreme

Kada su u pitanju kreme, toplo vam preporučujemo SLC Beauty Body – Anticellulite Cream. Ova anticelulitna krema, bogata je sastojcima koji pomažu uklanjanje tvrdokornog i teskoostranljivog celulita. Rezultati su zagarantovani.

 

  1. Tesna odeća

Izbegavajte tesnu odeću. Osim što je neudobna, tesna odeća loše utiče na cirkulaciju, što podstiče stvaranje celulita.

 

  1. Vežbanje

Redovno vežbajte! Vežbanje će poboljšati vašu cirkulaciju, osim što će doprineti u uklanjanju celulita, izgubićete višak kilograma i osećaćete se srećnije i zadovoljnije.

 

 

  1. Masaže

Celulit zna biti veoma uporan, a kao jedna od najdelotvornijih metoda u borbi protv celulita pokazala se anticelulit masaža. Ipak, ne zaboravite, da masažom nećete magično ukloniti celulit ukoliko ne ispoštujete i ostale preporuke.