Bobičasto voće je ukusno, moćno i štiti od mnogih bolesti. Ovo voće sadrži veliku količinu antioksidanasa i polifenola  koji pomažu u sprečavanju nastanka koronarnih bolesti i raka.
Antocijanini su moćni antioksidansi, koji namirnacama daju plavu, ljubičastu i crvenu boju. Bobičasto voće sadrži veliku količinu antocijanina koji smanjuje rizik od nastanka raznih vrsta raka, gubitka pamćenja i urinarnog trakta.
Pored antocijanina u bobičastom voću ima i katehina koji smanjuju količinu slobodnih radikala u organizmu i na taj način sprečavaju pojavu kancerogenih ćelija.
Lekari veliku prednost daju bobičastom voću jer smanjuju rizik od srčanog udara, a njihov savet je dati prednost:

Kupina-odličan izvor vlakana , vitamina C, gvožđa, kalcijuma i vitamina A

Brusnica-povećava količinu dobrog HDL holesterola, sprečava infekciju urinarnog trakta, štiti srce, smanjuje slobodne radikale u telu.

Acai bobice– odličan izvor vlakana, dolaze iz Brazila, a stručnjaci su utvrdili da imaju bolja zdravstvena svojstva od borovnica, jagoda i kupina.

Maline-sadrže nisku količinu zdravih masti, smanjuju rizik od nastanka bolesti srca i srčanog udara

 

Jagode-prepune vitamina C, sadrže folnu kiselinu, snižavaju krvni pritisak i na prirodan način izbeljuju zube.