Sastojci:

250 ml nezaslađenog bademovog mleka

1 srednja banana

1 kašičica smrznutih akai bobica

1 čaša svežih ili smrznutih borovnica

1 čaša jagoda

Sve ove sastojke stavite u blender. Umesto bademovog, možete koristiti kravlje ili sojino mleko. Bademovo meko ne sadrži gluten i laktozu, tako da ga možete slobodno piti bez straha od digestivnih poremećaja.

Bademovo mleko, bogato je vitaminima i mikroelentima. Sadrži 20% proteina i ne sadrži holesterol. Bademovo mleko je izuzetno zdravo i odlična je zamena za kravlje mleko. Sadrži 4 puta više kalijuma od kravljeg mleka i više vitamina E od spanaća. Ovo mleko je bogat izvor fosfora, koji doprinosu zdravlju zuba i kostiju. Bademovo mleko sadrži i kalijum, cink, bakar, gvožđe, grupu vitamina B i mangan.

Banana sadrži kalijum i biljna vlakna, poboljšava varenje i daje osećaj sitosti.

Akai bobice su bogat izvor antioksidanata. Sadrže 19 vrsta aminokiselina, koje se nalaze i u maslinovom ulju. Akai bobice bogate su biljnim vlanima , imaju veliku nutritivnu, a malu energetsku vrednost. Sadrže vitamine: B1, B2, B3, E i A, kao i minerale: magnezijum, kalcijum, bakar, cink i kalijum.

Borovnica ima nizak glikemijski indeks, a veliku hranljivu vrednost. Sadrži mangan, dijetalna vlakna, fosfor, vitamine C i K i pektin koji doprinosi smanjenju krvnog pritiska. Bogata je antioksidansima koji smiruju upale i preventivno deluju na pojavu raka. Borovnica smiruje upalu ždrela, smanjuje rizik od dijabetesa, reguliše nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Jagode su bogat izvor vitamina C i A, biljnih vlakana, gvožđa i fosfornih kiselina. Doprinose boljem varenju, sprečavanju upale grla, nastanku gripa i prehlade.

Jagode smanjuju telesnu temperaturu i mogu pomoći u ublažavanju ekcema, bolova u kostima i mišićima.

Savet: Acai Smoothie sa bademovim mlekom je odlična zamena za obrok. Ukoliko želite da regulišete telesnu težinu i da imate zdraviju i lepšu kožu koristite Slimline Acai Berry!