Svaka žena treba da vodi računa o svojoj lepoti, i da pravilno neguje kožu, bilo da je u pitanju pravilno pranje lica, korišćenje odgovarajuće kreme, tretmana u kozmetičkom salonu ili kod kuće. Verovatno se trudite da negujete svoju kožu ali da li ste se zapitale da li to radite pravilno?
Uvek se može nešto naučiti o pravilnoj nezi kože.

1.Odaberite odgovarajuće sredstvo za čišćenje lica
Sredstvo za čišćenje lica treba da vam pomogne da pravilno očistite lice i pripremite ga za druge proizvode za negu kože, kao što su serumi i kreme. Koristite hidrantno sredstvo koje će uspešno otkloniti masnoće i nečistoće i koje vam neće osušiti ili upaliti kožu lica.
2.Redovno perite ruke
Ukoliko ne želite da bakterije sa ruku prenesete na osetljivu kožu lica, temeljno operite ruke pre čišćenja lica.
3.Perite lice mlakom vodom
Hladna i topla voda će šokirati i upaliti kožu lica, što može da dovede i do pucanja kapilara.Velika je zabluda da hladna voda zatvara pore na licu.
4. Budite pažljivi prilikom nanošenja sredstva za čišćenje lica
Prvo treba da navlažite kožu lica i zatim da nanesete sredstvo za čišćenje lica. Neka sredstva su agresivna pa je potrebno da se razblaže sa vodom. Sredstvo prvo nanesite na ruke i zatim ga kružnim pokretima blago utrljajte na lice.

5.Dobro isperite lice
Ukoliko dobro ne isperete lice, sredstvo za čišćenje može isušiti kožu i zatvoriti pore. Pranje lica treba da traje dok se sredstvo za čišćenje potpuno ne ispere. Ne zaboravite područje u blizini kose, jer sapunica u ovom delu lica može da dovede do upale kože.
6. Ne preterujte sa pilingom
Piling kože uklanja mrtve ćelije čineći kožu mekom i glatkom.Ali ako to često činite, možete osušiti novi sloj kože što će smanjiti prirodnu zaštitu vašeg lica.
7.Obratite pažnju na higijenu peškira
Peškiri za lice treba da budu čisti i mekani. Koža lica je osetljiva, trljanje grubim peškirom može da je ošteti i dovede do pojave bora.
8.Hidratacija
Nanesite hidrantnu kremu dok vam je koža još uvek vlažna. Tako se postiže najbolji efekat.
9. Ne preterujte sa pranjem lica
Prati lice dva do tri puta dnevno je zdravo, ali čišćenje lica remeti prirodnu zaštitu kože što dovodi do stvaranja akni ili crvenila kože.
10.Kvalitetan odmor
Pred odlazak na spavanje očistite lice od šminke i nečistoća. Ako pažljivo ne očistite lice ostaci šminke mogu dovesti do pojave gljivica, crvenila i upale kože.
* Preporuka: Da vaša koža bude sveža, hidrirana, bez mitisera i akni tu je SLC Pure Skin Black Face Mask i SLC PureSkin Multi peptide Mask za nežnu, sjajnu i glatku kožu!